Anasayfa  |   İletişim  | EN
Duyuru Arşivi
2018-2019 Lisansüstü 2. Başvurular Başladı

Yüksek Lisans Başvuruları

2018-2019 eğitim öğretim yılı için Eğitim Bilimleri Enstitüsü Okul Öncesi Eğitimi programına, 13-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında internet üzerinden aşağıda belirtilen şartlarda yüksek lisans öğrenci başvuruları kabul edilecektir.

Online Başvuru

13.500,00

Ücretli

5

• Bursluluk süresi tüm yüksek lisans programlarında azami 4 yarıyıl (2 yıl) için geçerlidir.
  • Yüksek Lisans Programlarında Ücretler; dersler, seminer ve tez çalışması olmak üzere azami 4 yarıyıl     (2 yıl) için geçerlidir ve ücretlere KDV dâhildir. (Belirtilen ücret 2 yıllık ücrettir)

TEZLİ YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVI DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Anabilim Dalı

Programı

ALES

Mezuniyet Notu

Yazılı Sınav

Mülakat

Temel Eğitim

Yüksek Lisans

%50

%10

%30

%10

Başarı Puanı: Başarılı sayılmak için toplam puan 60/100 olmalıdır. Yazılı sınavdan 50 ve üzeri puan alanlar mülakata çağrılacaktır. Bilim ve Mülâkata katılmayan aday ‘Başarısız’ sayılır ve sıralamaya alınmaz.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALIMINDA BAŞARI TABAN PUANLARI

Anabilim Dalı

Giriş Puanı

Yarı Burslu

Tam Burslu

Temel Eğitim

Yüksek Lisans

• Bursluluk hakkı kazanmak için belirlenen başarı puanının sağlanması gerekir.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Lisans mezunu olmak.
  2. Yüksek Lisans için lisans mezuniyet notunun en az  4 üzerinden 2 olması
  3. ALES’ten en az 55 puan almış olmak.
  4. 30 Türk Lirası ön kayıt ücreti.
  5. Bilimsel Hazırlık programı ücreti ayrıca tahsil edilir. Bu ücret ilgili program ücretinin yaklaşık yarısı kadardır.
  6. Bir aday sadece bir programa başvuru yapabilir.
  7. Şartlı başvuru kabul edilmez.

GEREKLİ BELGELER

1. Lisans mezuniyet belgesi. (Yüksek Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayan Türk uyruklu adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi, Türkçe çevirisiyle birlikte.)
  2. Mezuniyet Transkripti.
  3. ALES belgesi.
  4. Askerlik durum belgesi (Askerlik yönünden bir sakıncası olmadığını belirten belge).
  5. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  6. Ön kayıt ücret dekontu (30 Türk Lirası). Ödeme bilgisi için tıklayınız.

ÖZEL KOŞULLAR

1. Okul Öncesi Eğitimi yüksek lisans programı için alan dışından başvuran öğrencilere iki yarıyıl bilimsel hazırlık programı uygulanır.
  2. Bilimsel Hazırlık programı ücreti ayrıca tahsil edilir. Bu ücret ilgili program ücretin yaklaşık olarak yarısı kadardır.

DEĞERLENDİRME

1. Yüksek Lisans programlarına, Mezuniyet notu, ALES puanı, yazılı sınav ve mülâkat sonuçları ile adayların sundukları başvuru belgeleri değerlendirilerek öğrenci kabul edilir. Adaylar başvurdukları programlara, genel başarı notlarına göre sıralanarak kontenjan doluncaya kadar yerleştirilir.
  2. Yazılı sınavdan en az 50 puan alanlar mülakata çağırılır.
  3. Yazılı Sınav ve Mülâkata katılmayan aday ‘Başarısız’ sayılır ve sıralamaya alınmaz.
  4. Genel değerlendirme sonucu yüksek lisans programları için en az 60 puan alanlar başarılı sayılır.
  5. Başvuru işlemlerinde istenilen bilgiler adayın beyanı olup, gerçeğe aykırı girilen bilgiler olması durumunda başvuru işlemi geçersiz sayılır.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Aday başvuruları, aşağıdaki belgelerin ekli olduğu bir dilekçe ile doğrudan ilgili Enstitü müdürlüğüne yapılmalıdır.

1. Yüksek Lisans için lisans mezuniyet belgesi
  2. Transkript Belgesi (En az bir dönemini okumuş, bütün derslerinden başarı sağlamış ve not ortalamasının 3.00/4.00 olması)
  3. Okuduğu derslere ait onaylı ders içerikleri
  4. ALES belgesi
  5. Herhangi bir disiplin cezası almadığını belirten belge
  6. Yatay geçiş ile gelen öğrenciler ücrete tabi olup ayrıca burs hakkı yoktur.

BAŞVURU ÜCRETİ

Ön kayıt ücretlerinin, aşağıda hesap bilgileri yer alan IBAN numarasına; açıklama kısmına Adayın, “T.C. Kimlik No, Adı Soyadı ve Lisansüstü Başvuru Ücreti” yazılarak yatırılması gerekir.

Banka : Vakıfbank

Şube  :  Fatih

Hesap No: 00158007297253937

İban No :  TR02 0001 5001 5800 7297 2539 37

Hesap İsmi : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

Topkapı Yerleşkesi
Merkez Efendi Mah. Mevlevihane Cad. No:25
(Yenikapı Mevlevihanesi) Zeytinburnu/İSTANBUL
Tel: 0212 582 9070, 521 85 00/2028-2045  Faks:0212 582 81 10
Topkapı Yerleşkesi detaylı ulaşım bilgileri için tıklayınız.